top of page

Linda och Kenneth är grundarna och ägarna till lunchrestaurangen City Brasserie i Närpes. På City Brasserie serveras lunch och så tar de sig också an catering- och festuppdrag. Ibland dukar de upp till olika temakvällar och på fredag serveras spansk tapas hos dem som en del av evenemanget Slättens mat & mystik. Det blir spanska rätter och smaker gjorda på inhemska och lokalt producerade råvaror.

Restaurangen i Närpes har Linda och Kenneth drivit i åtta år och tidigare har de drivit lunchrestaurang i Kristinestad. Linda och Kenneth brinner för hemlagad mat, lagad från grunden och på färska råvaror. Att använda sig av inhemska råvaror är viktigt för Lina och Kenneth och det kött och den fisk som de använder i sin verksamhet är alltid inhemskt. Hemlagat, fräscht, lokalt och inhemskt är ledord för i deras verksamhet.

Det är mycket mathantverk på City Brasserie och de lagar all från grunden och bakar allt bröd själva. Smaksättningar och tillbehör som till exempel pesto eller tapenade vill de göra själva från grunden och gärna med lokalproducerade råvaror om det är möjligt. Linda och Kenneth sätter mycket tid och omtanke på sin mat och de vill servera färsk mat åt sina kunder.

Att hålla matsvinnet nere är också viktigt för Linda & Kenneth som berättar att de har väldigt lite matsvinn. En åtgärd för att minska på matsvinnet är middagsboxen, middagsboxen är en låda med mat som blivit över från lunchen som får hämtas på eftermiddagen. Linda och Kenneth valde att ta bord salladsbaren från sin verksamhet för att minska matsvinnet. Att hålla i gång salladsbaren var inte hållbart ekologiskt och ekonomiskt. De försöker också noga beräkna vad som kommer att gå åt och försöka laga enligt det. De kokar mera mat vartefter det behövs i stället för att koka stora mängder som sen blir över. De fryser mat som går att ta tillvara och som inte har varit ute på buffen, samt så håller de noga öga på varorna i sitt torrskafferi för att se till att det inte lämnar i skafferiet utan används i tid. De planerar menyn enligt vad som finns i torrförådet och tycker om att tänka om och tänka nytt. När Linda och Kenneth gör mat använder de sig av hela produkten och undviker att slänga mat. Till exempel kokar de sin egen tomatsås och då används hela tomaten, förutom det lilla gröna. Hos Linda och Kenneth jobbar människor från olika kulturer och språket är inget hinder berättar de.

Linda och Kenneth märker att kunderna har börjat fråga om produkterna och dess ursprung. Kunderna visar också uppskattning när de hör att det är mycket lokalt producerade råvaror och inhemsk mat som serveras

På fredag dukar Linda och Kennet upp till spansk afton på City Brasserie. Det blir olika typer av plockmat som t.ex vitlöksfrästa räkor, patatas bravas, paella och mycket mera. Linda och Kenneth påminner om att boka bord till kvällen!

Svenska banner Kursgården Plus 10.10.2021.png
bottom of page